Heerlijk bij de koffie of tussendoor.

Appel kaneel cake
Beschrijving
Zet snel een lekkere herfst cake op tafel met dit recept. De combinatie van kaneel en appel gaat goed samen dat het een blijvende favoriet is. De smaak van appeltaart in de vorm van een sappige cake.
Ingrediënten
Instructies
-
Doe de boter en suiker in de kom en mix tot een romig geheel. Meestal duurt dit een paar minuten.
-
Stop de eieren een voor een erbij. Zorg dat elk ei goed is opgenomen, voordat je het volgende ei toevoegt.
-
Doe de kaneel en zelfrijzend bakmeel erbij samen met de zout. Klop door elkaar tot het een massa is.
-
Snijd de appel in kleine blokjes en stop samen met de rozijnen in het beslag. Roer tot alles goed is opgenomen.
-
Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 18 cm en stop in de oven voor 30 minuten. De cake is klaar als hij goudbruin is. Met een lange satéprikker kun je testen of de cake gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt is hij gaar. Enjoy!